onsdag 22. juli 2009

Hårfarge: Uspesifisert

Vi har ordnet pass til Hedda - vi skal jo på ferie må vite.

Og ordentlig ferie innebærer bruk av pass.

1.929617!img929580

På passkontoret i Elverum har de en maskin som tar bilder rett inn i passet, og man kan slette og ta nytt om man ikke er fornøyd.

Supert, tenkte vi. Lettvint når man har barn.

NOT!

Stolen de hadde til barn, var en "barkrakk", som selv ikke jeg klarte å sitte på (ikke fordi den var for liten, fortenk, men fordi den var så skråstilt at man sklir av), så vi måtte holde henne på plass, men ikke være i bildet selv. Hedda satt dermed og så ned på den som holdt henne, eller til siden på dama som skulle trykke på knappen.

Så etter at alt var tastet inn i passet (lengde: 79 cm - den kommer jo ikke til å endre seg til neste år, øyenfarge: blå og hår: lysblond) , fant vi ut at bilde måtte vi ordne på annen måte.

På kjøpesenteret i byen er det fotobutikk, de tar passbilder. Og etter bare tre knips, satt det. Flinke jenta! (Det var stolen på passkontoret som ødela!)

DSCF1872

Men håret?

Ikke helt lyseblondt vil jeg si….

Vi har sett det tidligere, at det har rødskjær. Så jeg måtte si det til passdama da. At kanskje vi skulle skrive rødblondt i passet, siden bildet ikke viste lyseblondt hår. "Jeg kan skrive "rødt" da…?"

DSC_0442

Vel, nei. Det kan du ikke. Hedda har ikke rødt hår - det er lyst med rødskjær.

Vi endte på "uspesifisert".

DSCF1873

- - - -

Ikke for det, i mitt pass har jeg ikke på meg briller og jeg har mørkt hår.

DSCF0266

Det står også "Hårfarge: mørk brun"

(Nei, det står ikke i passet, men papirene til politiet….)

Det burde stått: "Hårfarge: brun fra tube"

IMG_0001

Jeg er ikke født med mørkt hår, tubefargen kom siste året på videregående…

IMG_0002

(Kul t-skjorte? Stooor mote med store bilder på, husker dere? Bildet er tatt ca 1995)

…etter at jeg fikk mer kommunefarget hår enn lyst.

Det er godt jeg ikke kommer til å farge det lyst igjen da, det nærmeste jeg kommer er vel lyse striper i det mørke håret…

DSCF0614

(Oh, sååååå edru) 

…det største "problemet" er jo at jeg sjelden går uten briller. :P

God pass-sommer!

Vibeke…

 

9 kommentarer:

 1. Hehe.. nå måtte jeg le! Oh YES, de skjortene husker jeg!! Hadde et par dusin av dem selv ;o) Og den reolen i bakgrunnen hørte også med til skjorte-tiden :p

  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 2. Hehe, ja den håtfargen......har vel ikke sett min siden midten av ungdomsskolen en gang.

  Min mørke periode er over tror jeg...prøver på å jobbe meg mot blond igjen! Men her må brukes museskritt, for erfaringsvis kan man bli både grønn og oransj om man ikke er forsiktig, hehe.

  SvarSlett
 3. Det skal ikke være enkelt :D Og verken hårfarge eller øyenfarge er sikre kjennetegn lenger. Søsteren min bruker fargede linser og bytter mellom brunt, blått, sjøgrønt og sin egen lyseblått, fra dag til dag. Og i og med at hun er frisøk, har hun ny hårfarge og look nesten hver gang jeg ser henne... Spenstig, men litt frustrende. Noen ganger kunne jeg sikkert ha gått forbi henne på gaten uten å kjent henne igjen.
  Håper dere får en deilig ferie, uten trøbbel i passkontrollen pga "uspesifisert hårfarge" eller briller:D

  Klem, Christine

  SvarSlett
 4. Hæ, er du blond? Det forandrer alt!! (Neidasjø!) God tur til varmen!

  SvarSlett
 5. Hehehe...det er en skjult blondine her også:)
  Vær glad du bare måtte "krangle" om hårfarge, langt verre når du må krangle om foreldre, og alene eller ikke, for i det hele tatt å få pass til barnet, men den egner seg ikke på trykk...eh...tror jeg;)
  Uspesifisert er jo egentlig et vidt spekter, of det burde det stått i midt også:)

  SvarSlett
 6. Mmm...t-skjorter ja.. Akkurat den der du har på bildet hadde jeg også.. :-/ Tenk at det kunne være pop..hehe.

  Men det der med passet husker jeg det var litt styr med til barn. Vår Lille var 2mnd da vi skulle lage pass til ham. Vi undersøkte på forhånd ifht bilde og da fikk vi streng beskjed om at ikke annet enn bilde hos fotograf ble godtatt. Så det ble å ligge på en hvit plate på gulvet mens fotografen knipset... Og nå i juni reiste vi på det samme passet som ble laget da han var baby, han er 2ÅR nå da :p De kikket noen ekstra ganger på bildet ja...og høyden..stemmer ikke heeeeelt :p Men er passet gyldig i 2år så er det gyldig i 2år :)
  God tur :)

  SvarSlett
 7. Ha ha, kjenner igjen problematikken med å ta passbilder av barn, samt udefinerbar hårfarge... Tante-jenta mi har samme farge som Hedda har på passbildene, ei venninde av meg fra USA kaller fargen "Strawberry blond" Du får skrive det neste gang... God tur!

  Mvh Marit

  SvarSlett
 8. Havets datter: På resten av bildet er det også en gammelrosa sofa. Najs! ;)

  Benedicte: Grønt ja, det er fint det! Da jeg hadde håret på det mørkeste, så den lyse etterveksten grønn ut. *ler* Skikkelig stilig! ;)

  Christine: Mye en kan gjøre for å endre seg... Tror pass burde vært billigere, og at man kanskje burde fornye det oftere - jeg fikk jo første pass med langt lyst hår, reiste på det med pinnekort mørkt hår. ;P

  Bentemor: *blæh* Skal vise deg blond jeg! ;P
  God tur, skulle veldig gjerne vært med deg også!!

  Molly: Passkontoret er regelryttere. Det var godt vi dro med henne begge to for å si det sånn. :O

  Pia: Reagerte på det jeg også, vi hadde målt henne for en måned siden så passdama ville vi skulle legge på 1 cm - som om det har noe å si! *ler* Sommeren 2011 er hun nok over 79 cm... ;P Jeg fikk faktisk muligheten til å finne bilde hjemmefra - med lys bakgrunn, Hedda måtte se rett i kamera og munnen måtte være igjen. Tok fotografen vi. ;)


  Marit: Jeg vet, jeg kaller det det selv, men når alternativene var "mørkbond", "lysblond" eller "rød"... Da ble det vanskelig :P

  SvarSlett
 9. Det er jammen ikke lett altså. Vi måtte fornye passet til Hedvig i sommer. Det å få tatt bilde skulle i utgangspunktet ikke være vanskelig, men som med dere var det jo helt håpløst. Hun måtte sitte på fanget til mannen min mens han lente seg vekk. Jenta ser vettskremt ut etter alle reglene om å ikke smile, hold hodet sånn, ta vekk håret .. Jaja. Passet ble da bra til slutt.

  Nå ble jeg faktisk usikker på hva det står om min hårfarge i mitt pass - he he. Jeg er lysblond som farger det mørkt.

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails