søndag 12. januar 2014

Fantastiske Verdiløse Menn! *Oslo-helg*

Denne helga har Mannen og jeg vært i Oslo, invitert til 40-års lag på lørdagen og med billetter på Nationaltheateret fredag kveld. 40-års laget har vært planlagt lenge, og barnevaktene i Moss tok på seg "jobb" en ekstra natt da vi spontant fikk teaterbilletter tidligere i uka. Hotellrom ble bestilt og det var klart for en skikkelig dateweekend. ;)
Vi bodde på Rica Victoria Hotell i Rosenkrantz' gate, og etter innsjekk tok vi oss en liten matbit på Friday's før det var klart for show.

Og for et show! Verdiløse menn - I'm blown away!
"Goggen sitter aleine hjemme, er selskapssjuk og konstaterer at gamle kompiser har fått seg jobb eller dame. Kleggen er imidlertid ledig, og dukker etter hvert opp med en six-pack med øl, med Knugern på slep, og med litt av en nyhet. Slik åpner Verdiløse menn, Christopher Nielsens musikal, der låtene til Joachim Nielsen flettes inn i historier om damer og dop, tigging og øl, døde venner og udødelig kameratskap. Stort lenger off Broadway går det neppe an å komme!" Nationaltheateret.noDet er en morsom forestilling (ja, vi lo MYE) med en veldig tragisk undertone; De er tunge rusmisbrukere og forestillingen handler om deres samtaler og situasjoner de kommer opp i. Plutselig tar de mikrofoner opp av lomma og en av Jokkes låter jomer gjennom teateret. 

Er man fan av Jokke og Valentinerne (eller Jokke med Tourettes) er det alene god nok grunn til å se denne forestillingen. Jeg har fått med meg noen av låtene tidligere, men har aldri vært noe stor fan, og det er virkelig ikke nødvendig for å digge denne forestillingen. RockeMannen min er veldig, veldig fornøyd med at vi fikk med oss dette, og han sa noe om at han måtte handle litt mer musikk. ;)
Jeg synes alle på scenen gjorde en ekstremt god jobb, men jeg må fremheve Gard B. Eidsvold (Kleggen) og Kim Sørenesen (Knuger'n); De var RÅ! På slutten av forestillingen er de så langt nede at jeg faktisk lurte på om de hadde tatt noe før de kom på scenen. "Går det virkelig an å spille så dopet og nedkjørt...??" Tydeligvis.... ;)

Jeg klarte å filme litt på slutten, sangen Verdiløse Menn:"Etter av Joachim døde ble det jeg som håndterte alle forespørsler som handlet om å bruke hans låter, forteller (Christopher) Nielsen. - Det var mange folk som ville bruke Jokkes ting til ulike saker. Det endte met at jeg tenkte: Det neste blir vel en Jokke-musikal.
Dermed kom altså ideen om å kombinere hans musikk og min tekst; å lage et stykke basert på vårt felles univers av ulike typer." (vg.no)

Denne forestillingen ble satt opp første gang på Torshovteateret i 2008, og får Hedda-prisen i 2009 og deretter Ibsen-prisen, samt blir kåret til tiårets beste forestilling av VG. Torsdag 9. januar var det nypremiere på Nationaltheateret, med det samme skuespillerteamet, noen måneder etter at Jokke ville fylt 50 år.

Det er utsolgt frem til midten av februar, men som Paul Chaffey skriver på sin blogg; "Det er løp og kjøp som gjelder for alle som vil se en stor forestilling og gjenoppfriske gamle Jokke-minner." Absolutt!!
Kvelden ble avsluttet på Mahayana Asian Dining, et stenkast fra både hotell og Nationaltheateret. Anbefales!
Lørdag ble det hotellfrokost *love it* før vi dro på shopping; jeg handlet både barneklær, bøker og pynt, mens Mannen holdt seg til vinyl. Og ja, vi handler hver for oss, og møtes til sen lunsj. ;)
40-års festen i går var fantastisk, med super mat og masse fine folk å bli kjent med. Vi danset og sang, og det ble morgentimer før vi fant senga.

En flott helg med andre ord. ;)

Ha en fin ny uke!

// Vibeke

PS: Opphold og mat er betalt av oss, vi er kun sponset med teaterbillettene, men vi takker så mye for det for meningene er absolutt mine egne, vi storkoste oss.

3 kommentarer:

 1. Så koselig at dere kosa dere! Det er dere vel unt :)

  SvarSlett
 2. Så kjekt dere har hatt det!
  Bare kjekt at du vil vise frem skjenken...
  Takk for det :-)
  Nattaklem May Helen

  SvarSlett
 3. Gubban så deilig med en egen datehelg, gleder meg til vi skal ha en slik... Fikk veldig lyst til å se forestillingen også, tror at mannen digger Jocke veldig. Tusen takk for fin anmeldelse! God uke. :)

  SvarSlett


Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails