lørdag 25. juli 2009

Malingsdager

Vi har sendt ungene på hytta med besteforeldre og okkupert stua til maling…(det er jo drittvær ute uansett…)

Jeg kjøpte dette bordet på qxl i vår, og til nå har det stått i garasjen.

Det trengte nemlig litt mer å stå på. Det skal være på kjøkkenet, som en ekstra arbeidsplass, og 72 cm var litt i laveste laget for meg (på 176 cm).

DSCF1876

Så svigerfar fikk jobben (igjen) - jeg lurte på om han klarte å dreie noen enkle ben til bordet…

Det gjorde han…. I tillegg tok han deler fra noe annet han hadde - så nå har jeg lekre ben (på bordet)!

DSCF1874

Jeg kjenner ingen som søler så mye som det jeg gjør under maling… Hjelpes. Maling på hele meg…

(Ja, Bente dette ble malt, for dette hadde stoooore skader!)

DSCF1877

Men det kommer da maling på det som skal males også….

DSCF1883

Grunning unnagjort…

Første strøket med hvitt (0500-N) kom på i går, i dag skal andre (og siste?) på. Og til slutt; litt lakk på toppen - siden det skal brukes på kjøkkenet… (Skal teste ut lakken på noe annet først, så ikke jeg ødelegger det jeg har malt ;P)

- - - -

I tillegg har jeg begynt på resten av kjøkkenet - vi skal bytte gulv, ……vel, legge nytt gulv oppå det sortmalte.

Og jeg fant ut at vi kunne male innredningen hvit også, så er det unnagjort. Vi malte nemlig kun ett strøk da vi satt det opp. Siden det er heltre ville vi la det bo seg inn, med vedfyring og slikt. (Bra var det, det har krøpet en del…)

Så mens mannen setter opp stillasjer ute, maler jeg skapdører.

DSCF1890

Noen som ser forskjell…?

(eggehvit er ikke hvit etter et år gitt)

Nå skal jeg få i meg litt lunsj, og så male igjen - er visst noen malemuskler jeg ikke har brukt på lenge kjenner jeg… *ler*

(og så satser vi på at ikke taket er for gult blitt… *stønne*)

God helg!

Vibeke…

11 kommentarer:

 1. Spennende, spennende! Regner med at du poster bilde når det hele er ferdig? :) Driver på med akkurat det samme om dagen - maler skapdørene på kjøkkenet. Vi har tatt av dørene vi da, de har aldri vært malt før, så måtte pusses og sparkles før grunning og maling. Så da tar det jammen litt tid! Får tatt ett støk på én side hver dag...

  Det bordet du maler blir jammen fint! Heldig du som har slik en handy svigerfar!! Og så er det utrolig hva litt (hvit)maling kan gjøre.

  Hilsen Pernille, sambygding;)

  SvarSlett
 2. Det er jammen mange som pusser opp for tiden. Blir inspirert, og vet det er et par rom i huset som skal til pers til høsten. Men akkurat nå bygger vi nytt søppelhus her i gården. Det vi hadde var bygd til en søppeldunk, og det ser unektelig litt ryddigere ut å ha et søppelhus med plass til alle tre dunkene :) Så nå mangler det å få lagt tak på, så er det malingsklart. Malingen kjøpte vi i dag i tilfelle det skulle bli malevær... men det ser ut som malekosten får ligge noen dager, for her høljer det ned :(

  SvarSlett
 3. Pernille: Bilder kommer, om ikke i morgen, så når alt er helt klart (Skal bytte vindu, legge gulv og få opp et par Ikea-kjøkkenskap - svigerfar skal slippe å bygge mer kjøkken nå ;P)
  Jeg er glad dørene allerede er malt ett strøk - gubben vasket de i går og jeg er lei allerede, etter ETT strøk. Jadda.... *ler*
  Svigerfar er verdt sin vekt i gull, og enda litt. Han er så flink, og han skjemmer meg bort. ;)

  Gleder meg til du får blogg også! ;) (Så du var herfra, og ble sååå skuffet nårjeg ikke fant noe å se på *erter*)

  Ellinor: Endelig fikk jeg ånden over meg, har vært veldig stillestående her i det siste. Men med barn på ferie ble det litt lettere. Får ikke gjort stort etter at de begynner å bevege seg disse små. ;)
  Har søplehus på lista vi også, må bare få ferdig hus, hage, veranda og garasje - så skal søpla få hus. Gleder meg, de er stygge og står bare "i veien".
  Vært opphold i dag, så er vel perfekt malevær, men det er det også ;P

  SvarSlett
 4. Ellinor: Hadde akkurat trykket "Legg inn kommentar" og så åpnet himmelen seg her også ;P

  SvarSlett
 5. Ville bare si at jeg syns DU har pene bein og jeg... Så det så! :oD

  Favoritt klemmer

  SvarSlett
 6. Superfint bord!!! Så gøy at vi er flere som har oppdaget hvitmalingen 0500 :) Eggehvit blir rett og slett gult sammenlignet med den... Eller nikotingult som jeg kaller det ;) Ha en flott sommer videre! Klem

  SvarSlett
 7. Hei hei, Så fint bordet ble da - vakkert :-)
  Vi maler også stua, og lister....eller Lobelia-mannen da....jeg supervisor...he he.. Men tror du ikke Obs Bygg var utsolgt for malingen vi skulle ha idag da??? Hvit vannbasert tremaling...utsolgt??? er det mulig?? joda, når det regner i Bergen skal ALLE male. Men men...fikk nå meg oss 2 liter så da har vi vel jobb imorgen også tenker jeg. Eggehvit er ikke mye hvit etter 1 år nei.....malte vinduskarmene og lister og tallerkenhylle eggehvit - det er ikke mye "hvitt" nå nei - så da må alt males på nytt - HELT hvitt.

  Ha en fortreffelig kveld :-)

  W

  SvarSlett
 8. Så spennende!
  Gleder meg kjempemasse til å se det ferdige resultatet!

  SvarSlett
 9. For et HERLIG bord! Akkurat noe sånn kunne jeg tenkt meg på mitt kjøkken :)

  SvarSlett
 10. Ja, det er lurt med ferdige menyer. Og man trenger jo ikke ha akkurat det som står på den aktuelle dagen, dersom man ikke vil. da sjonglerer man bare dager :)

  SvarSlett
 11. Så flott bord! Lurt å ha noe ekstra å jobbe på når man lager mat!

  Kjempeflott blogg du har!
  Kommer gjerne igjen!

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails