mandag 9. desember 2013

Vi elsker teateret!

Her i Elverum er det veldig godt teatertilbud, og Hedda og jeg elsker å ha jentedager/-kvelder med teater. 

Men i helgen som var tok vi turen til hovedstaden, bare vi to, 
med Nationalteateret som mål og med hemmelige gjøremål underveis. ;)


Det ble en liten runde på Oslo City og Byporten, hvor vi utførte hemmeligheter og siden Plaza ligger ved siden av bussterminalen, løp vi innom, og tok heisen opp i 33. etasje.
 "Oi, mamma! Jeg kan se hele verden!!"Og hemmeligheten? Hedda har fått hull i ørene. Snakk om stolt jente. ;) Og snakk om jente som gledet seg til tante Trude skulle komme. Tante Trude bor i Sydney og er endelig hjemme på juleferie. ♥


Da tante kom spiste vi litt på Fridays før det var klart for teater og Ronja Røverdatter. Vi fant plassene våre på 8. rad, her satt vi rett ved inngangen til salen, og skuespillerne benyttet ofte denne døra. De løp noen runder rundt i salen, og engasjerte alle i publikum.


Det var ikke lov å ta bilder under forestillingen, men jeg snek meg til et på slutten. ;) 
Et minne om en fantastisk opplevelse!


"Ronja Røverdatter er en forestilling med mening, som både er full av action og eventyr – men også med et viktig budskap om vennskap på tvers av kulturelle grenser.
Og – ikke minst, 
om at vi foreldre må våge å gi slipp og la barna prøve seg ute i den store skumle verden ."

Mens Hedda fulgte spent med, og hadde masser av spørsmål underveis, satt jeg rørt og prøvde å ikke gråte. *ler* Det var skuespill, sang, dans og flott musikk. Jeg fant noen bilder på Nationalteaterets sider; det var enkle men virkningsfulle kulisser. Med godt skuespill behøver man ikke voldsomme kulisser. ;)


(Bildene er tatt av Erik Berg)

Det er fortsatt billetter igjen, forestillingen spilles til midten av januar. Julegavetips....? ;) Det står at den anbefales fra 7 år og oppover; Hedda er 5 år og jeg så yngre barn der, så man må nesten se an barnet. Hedda synes grådvergene var skumle, men alt det andre overskygget dette; Ronja er jo så tøff!

*****

I dag kom kjøkkenet vårt, og alle underskap er på plass. Det jobbes på spreng, og jeg hååååååper vi er i mål når helga kommer. Wish us luck! ;)

// Vibeke

PS: De to billettene Hedda og jeg brukte fikk vi av Nationalteateret; de ønsker  å samarbeide med bloggere, og ha kontakt med oss på linje med andre journalister. Vi har jo ofte en litt annen synsvinkel på forestillingene. ;) Vi betalte for den tredje billetten, og anbefalingene som forestillingen er reelle, for dette var virkelig flott utført!

5 kommentarer:

 1. Så koselig med jentetur, ser og høres ut som dere har hatt en fin tur.
  Moro med kjøkkenet i hus, gleder meg sykt til å se.
  Tegningene var så bra!!

  Ha en fin kveld og natt snuppa, klem

  SvarSlett
 2. Så koselig med jentetur! Vi var også på teater i helgen, putti pluttipott, kjempekoselig :))

  Ha en finfin Tirsdag,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 3. Så koselig med jentetur med hemmeligheter og teater, og ikke minst en hjemvendt tante.

  Lurt av Nasjonalteatert å samarbeide med bloggere, mye mer spennende å høre hva dere mener :)

  Lykke til med kjøkkenet!

  Tessabessaklem

  SvarSlett
 4. Vet du hva - jeg hadde faktisk tenkt å kjøpe biletter til dette i romjula. Hvor lønner det seg å sitte for å se best mulig i teateret. Balkong eller parkett?

  SvarSlett
 5. Heia :)

  Vi satt på 8.rad, "orkester", og var heldige med de foran oss. Det er ikke så bratt, så vet ikke hvordan det er bakover, men det fine på rad 8 (vi hadde plass 1-3) var at skuespillerne brukte døra ved siden av oss, så vi fikk mer "nærkontakt" med dem. :)

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails