mandag 11. januar 2010

Hvor mye koster middagene denne uka?

Lisa har lagt inn en ny kommentar på innlegget ditt Middager uke 2:
“åy, en slik ukesmeny hadde vi aldri hatt råd til å følge.:(
(tror jeg)
Hadde vært interessant om du kunne skrevet ca hva de ulike rettetne kostet å lage, med alle indigridiensene inkludert.”

*

Jeg svarte på hennes side, men jeg regnet ikke ut HVER ingrediens. Det hverken orket eller kunne jeg. ;)


"Tror ikke ukesmenyen vår er så kostbar. Men nå er vi slik at vi heller vil spise det vi liker enn bare for å spise. Vi er veldig glade i mat, så vi bruker penger på det. (I tillegg vokste jeg opp med ofte ribbet kjøleskap, så jeg er lykkelig når kjøleskapet vårt er fullt av god mat… Det er psykologisk. Kusina mi er helt lik… ;P) Men grunnen til at jeg lager ukesmenyer er at det er rimeligere å handle én gang i uka, med handleliste, enn annenhver dag uten mål mening.
1. Lasagnepakke (familiepakke, det finnes en rimeligere) koster 34,- på Kiwi, en pakke frossen kjøttdeig koster 23,90. (Vi bruker to pakker siden mannen min er storspiser, men de fleste klarer seg med en). First Price loff til koster 7,- og litt salat om ønskelig. Middag til hvertfall 4 (normale) rundt 100-lappen.
2. Skinkebiffen kostet litt mer, men til to stk en snau hundrelapp kanskje. (PS: Det finnes billigere kjøtt du kan bruke) Kremfløte til 18,40, 4 løk til 15,- (du trenger kun en til dette, de resterende brukes senere i uka, eller neste uke), 2 paprika til 15,-, squash 15,-. Så i overkant av 150,- tror jeg
3.Roastbeefsalat; Roastbeef er ikke billig, men du kan være heldig, noen har de på salg… Vi velger likevel å lage dette, en gang hver 8. uke fordi vi synes det er godt, og det er lettvint. Du kan jo bruke ost og skinke i steden? Kjøp picknikskinke… Eller kjøp en grillet kylling, dagsgammel til ca 25,-. Vet ikke hvor mye det blir men la oss si 150,- for dette også? Tror ikke jeg bommer så fælt da, for det er kjøttet som koster…
4. Makrell kjøper jeg også frossen, men den koster ikke mye fersk heller. 1 pakke koster 29,40 på Kiwi. En pose poteter Astrix 2,5 kg koster 29,- på Rema 1000. (Og denne har du til flere middager) Smeltet smør, litt agurk og vårløk. Middag under 100-lappen for 2 personer.
5. Taco – igjen bruker jeg frossen kjøttdeig. Tacotilbehøret til First Price er like godt som Santa Maria, og koster en brøkdel. 11,- for lefser og ikke mye mer for tacodinner. Salat, løk, tomat og agurk har jeg fra tidligere i uka, avocado (9,-), ost (34,-) og rømme (14,-) i tillegg. Vi sløser på å kjøpe revet ost fra Tine (Den fra FP er IKKE ost. Den funker på taco, men som smeltet blir den ikke bra, og vi gratinerer mye…) og vi synes det er booooring å rive ost. Så akkurat der sløser vi.
6. Chilikylling med chorizo;2 kg kylling, frossen fra FirstPrice er kjempegod!! Og koster 159,- på både Kiwi og Meny. (Og du bruker ikke hele posen til denne middagen, resten spares til neste uke) Chorizo husker jeg ikke hvor mye koster, har ikke handlelappen lenger heller. Ca 30,- tror jeg… Poteter fra tidligere i uka, chilipasta og buljong har jeg i skapet fra før, jeg bruker vanlig hvitløk (som jeg alltid har liggende), cherrytomater fra Firstprice til 13,-, sjarlottløk og paprika. Friske urter klarer jeg ikke å holde liv i, så jeg bruker tørkede. ;)Du bør nok kunne klare å følge denne menyen på under 1.000 kr. Så da spørs det hvor mye man har lyst til å bruke. Noen synes det er altfor mye, med 1.000,- i uka bare for middager.


Men vi har funnet ut av First Price har mye bra mat, og vi bruker det der vi kan. I tillegg er det en del å spare på å handle på Rema og Kiwi fremfor Meny. Selv om jeg gjerne gjør det også. ;) Og å kjøpe frossent fremfor fersk der det går, er billigere. Den frosne kjøttdeigen er fra Slaktern, den er billigere enn den ferske. Så igjen er det planlegging, man må huske på å ta opp det som er frossent.  ;P

Det var artig å se hvor mye dette koster, så takk for spørsmålet! :)))) Mulig jeg lager et eget innlegg av det, men tror ikke jeg gjør det på resten. Rett og slett fordi jeg har mye av det som brukes fra før av. F.eks om jeg har lyst på pizza i kveld i steden for lasagne har jeg alt jeg trenger til å lage det fra bunnen i skapene mine."

PS: Om jeg har bommet veldig så ikke skyt meg. ;P
Jeg har sett over kvitteringene jeg hadde og tippet resten....

4 kommentarer:

 1. Kjære kjære mammas hus! Så utrolig glad jeg kom over deg her inne! Tenk så snill du er som deler ukes-menyene dine med alle bloggleserne! Å tenke på middag er det aller verste jeg vet. Har gått fullstendig tom for ideer. Overalt hvor jeg leser er det alltid noen litt avanserte og unormale ting, og det vil absolutt ikke mann og barn i mitt hjem ha. Dermed har jeg av og til spøkt litt med å si at jeg er utbrent på kjøkkenet. Så tusen tusen takk:-) Dette var en kjempeopptur! Jeg henger meg etter deg som følger,- kan du være sikker på:_) og hvis ikke jeg får besøkt deg før, så er det garantert at jeg titter innom neste mandag igjen!
  Hei og hå!
  Klem Kari

  SvarSlett
 2. Flinkis!;)
  Ha en fin uke vennen.Klem C

  SvarSlett
 3. Mye god mat her..Skal"låne" noen av forslagene dine innimellom....
  Ha en god natt:-))

  mvh Wenche

  SvarSlett
 4. Jeg tror at dersom man handler annenhver dag eller hver dag bruker man MYE mer penger enn dersom man går for litt "dyrere" mat, men planlegger... Jeg ser at de gangene vi bruker mest penger er når vi ikke aner hva vi skal ha til middag og bare slenger alt mulig oppi handlevogna. Jeg planlegger å lage meny når jeg skal begynne å jobbe i mars! Ikke bare for å spare penger, men jeg ser for meg at det blir LITT enklere enn å dra på butikken hver dag etter jobb... Mannen er borte fire uker i slengen så planlegging er nok nøkkelen for å få det til å gå rundt så enkelt som mulig! :) Og på den andre siden, å spare penger er aldri negativt da! :)

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails