søndag 30. oktober 2011

Søndag, objektiv og alver

Søndag ettermiddag på sofaen er ikke feil, i går var det 40-års lag med god mat og masse god drikke. ;) Formen er meget bra, men det er herlig med en søndag uten planer - og med mann og barn på middag hos svigers - siden lørdagen var "hektisk" med jobb før selskap.


Jeg søker rundt på nett etter nytt objektiv til kameraet mitt. Det fine kameraet jeg fikk av Mannen falt dessverre fra sofaen og ned i gulvet, og siden har ikke objektivet ville fokusere.... *bah*

Så har du noen gode tips til objektiv til Canon Eos 450D, give it to me! Jeg har liten peil, men vet jeg ønsker noe som både tar gode bilder inne (man er jo tross alt interiørblogger), men samtidig må det kunne ta bilder av en vilter treåring, både inne og ute.

Med kamera som ikke virker blir det ikke nye bilder, men jeg har noen bilder jeg ikke har vist frem - som disse av alvevasen (30-års gave) med årets blomstergave i. ♥ Og igjen viser jeg stuens nyeste sjenk - snart må jeg vel vise frem hele, med både før- og etter-bilder?

Nå tenker jeg at jeg skal sette i gang noen brett med knekkebrød, og sengetøy skal tørkes og ull skal vaskes. Og så mener jeg å huske at toppetasjen ser rimelig bombet ut. Mon tro om jeg burde rydde litt der også... ;)


Håper du har en fin søndag!

12 kommentarer:

 1. Så deilig med sofa'n i dag...det trengs noen ganger det,for å lade batteriene litt.

  Den vasen er bare skjønn...nok ett produkt på ønskelisten min tror jeg,hihi.

  Klem Hege-mamma til 3

  SvarSlett
 2. Jeg har likt kamera og ønsker meg og ny objektiv:) i grunn to...en god zoom og en som er bra til å ta innebilder. Jeg er heeelt grønn på sånt men har hørt at de fra Sigma visstnok skal være bra, og billigere enn canon:)

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig glad i mitt Canon 400D. Favorittlinsa fant jeg i sommer, det er ei 18-200mm, en såkalt superzoom. Helt supert på reise, da det dekker både nære og fjerne (slektninger, hadde jeg nær sagt) - i hvert fall motiver. Har også ei makrolinse, for jeg liker å ta bilde av veldig nære motiver. Men superzoomen er mer anvendelig og blir derfor favoritten.

  SvarSlett
 4. Objektivet mitt har også begynt å streike....har ikke falt i gulvet, men det nekter å fokusere...:(
  Spørs om jeg setter et 18-200 på ønskelisten til jul, som Hannem foreslår;)

  Kos deg med rydding og barn og mannfri;)

  SvarSlett
 5. Herlig med søndager uten planer og med god tid :)) Kos deg og rydd heller en annen dag ;)
  Klæm

  SvarSlett
 6. Kjipt når ting detter i gulvet ja.. Men velg et objektiv til DITT primærbehov når du kjøper nytt...
  Jeg har kjøpt flere Sigma objektiv, og er veldig fornøyd med de.. Like god (om ikke bedre..) kvalitet enn orginalt Canon, til en bedre pris..
  Litt fotofriik som jeg er, har jeg flere å velge mellom.. sukk..

  Sigma 50mm 1.4 bruker jeg mye til nærbilder/portrett av vesla, og til interiørbilder. Gir veldig fine bilder, og fokus, men er litt upraktisk innimellom at det er et fast 50mm.. altså ingen zoom forutenom dine egne ben... :P

  Sigma 18-50mm 2.8 var det første jeg kjøpte. Supert alternativ til orginalobjektivet, men mye mer lyssterkt. Zoom lengden blir jo den samme.. som kan komme litt til korti innimellom...

  Jeg har også et Sigma 18-200mm 3,5-5,6, som er et veldig greit all-arround objektiv. Sitt langt unna barna og ta bilder uten at de poserer, og helt supert på reise hvor man kanskje ellers bare har med ett objektiv... Litt for lyssvakt etter min mening.. men absolutt å anbefale! Husk bare å legge i litt ekstra, så du får ett med bildestabilisator...(USM, HSM eller tilsvarende..)

  Lykke til med innkjøpet! (eller julegaveønsket ;) )

  Klem fra Kjersti

  SvarSlett
 7. Høres heeeerlig ut med sløvedag på sofaen! Her har jeg og guttene hatt koselig formiddagsbesøk. Etterpå fant jeg ut at jeg MÅTTE starte på årets rundvask. Nå har jeg skinnende ren stue og både tak, vegger, vinduer, gardiner osv osv osv er tipp topp. Problemet nå er at alt som er fjernet fra stua for å enten kastes, legges på plass, eller jeg ganske enkelt ikke aner hvor jeg skal gjøre av nå ligger slengt på kjøkkenet. Opp og hopp altså - så rekker jeg kanskje å sløve litt på sofaen før det skal sløves i senga til i morgen! :)

  Jeg tror jeg også ønsker meg et 18-200 objektiv forresten! :)

  SvarSlett
 8. Aaaaltfor uanvendelig... Med minste zoom på 80mm må du veldig langt unna motivet...
  Til det forgje kameraet mitt hadde jeg et objektiv som gikk fra 70-300... men det ble kun brukt til foto i feks dyrepark eller månebilder, nettopp fordi det var så uanvendelig... Det begrenser seg liksom hvor ofte du tar bilder av apekatter og måner :P hihi...
  Du må i alle fall ha et objektiv i tillegg til dette.. sånn til vanlig...

  Du kan jo feks kjøpe mitt Sigma 18-50 2.8 om du vil.. knis.. men desverre til en litt annen pris enn 800 da..

  SvarSlett
 9. Så nydelige vaser, og nydelig blomst :) Vil gjerne se før- og etterbilder av skjenken :D

  SvarSlett
 10. No problemo frøken :)
  Jeg hadde nok valgt et 18-200 eller... mer jeg også.. Da har du liksom "alt-i-ett", selv om det skorter litt på at det er lyssterkt da.. Men man kan ikke få alt i denne verden har jeg forstått :P

  SvarSlett
 11. æsj, så kjedelig med ødelagt linse!!
  du får ønske deg en ny til jul!


  klem!

  SvarSlett
 12. Hadde det bare vert så vel ;) Det BURDE være en bildevegg... men det er ikke det.. hehe...

  Apropro objektivspørsmålet ditt... Så har eg ikkje nåke godt svar på det... Du kan jo se i instruksboka til kamera, om det står hvor stor sensor det er...

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails