tirsdag 26. juli 2011

Vår helg i Århus - mat og shopping

Jeg er glad i mat, det er ingen hemmelighet. Jeg spiser fordi det er godt, ikke fordi jeg må. Og jeg liker det spesielt godt når jeg ikke må lage maten selv.
Så når vi er på tur, da er jeg sulten støtt. *ler* Jeg går siklende forbi kiosker, bakerier, kafeer, boder osv... Og derfor blir det mye matbilder på tur. ;)

Vi ankom Århus fredag kveld, og sjekket inn på Hotel Oasia før tok vi en runde ned i sentrum for å titte og finne middag.


Vi fant, ved en tilfeldighet, Jensens Bøfhus, hvor de hadde nydelig mat og goooode priser! Det ble dessert, sjokolade selvfølgelig ♥


Etter maten gikk vi videre gjennom gågata - Strøget - og så oss rundt. Vi hadde jo bare en dag til rådighet i byen, så vi ville orientere oss, før mor skulle på shopping. ;P

I byen er det en elv, hvor det er restauranter langs. Flotte lys på kvelden og koselige steder - vi bestemte oss for lunsjing her dagen etter.Som sagt hadde vi bare lørdagen til rådighet, og den skulle jo inneholde litt for begge; så vi satt faktisk på vekkeklokka! Og inkludert i romprisen var det deilig dansk froksot. :)


Århus har et lite sentrum, men med maaaange butikker, det er mye - og mange - å se på. Og jeg vel innom en del av butikkene (bl.a. Noa Noa, Vila, Søstrene Grene, Plint, Inspiration) i Strøget, før vi svingte av til Latinerkvartalet for noe godt i glasset. Og her var det mange fine butikker!

(Okker Gokker hadde fantastisk mye fint, jeg fant en nydelig jakke til Hedda på 40%, men den ble igjen i butikken, dessverre. Vi arver så mye fine jakker, så det er noe av det siste hun trenger.)

Mens jeg var fordypet hos Pilgrim, hvor de hadde 50% på det meste, forsvant Mannen inn her... ;) Helt greit for meg, da fikk jeg sjekket ut enda fler butikker...!


Herfra gikk vi videre til Den gamle by, men vi snudde i porten grunnet kø... Synd siden dette var for Mannens del, men det var han som valgte at vi droppet det. Vi gikk heller tilbake til hotellet med posene og de varme klærne våre.... Det var grått og kjølig da vi dro ut, i løpet av timene ble det varmt og klamt.. Støvletter og skinnjakke ble byttet med kortbukser og småsko. ;)

Forfrisket av tynnere klær spiste vi lunsj ved kanalen, på Cafe Viggo. Chiliburger og blåskjell. Nydelig! :D


Deretter bar det rett til Magasin, hvor det var storsalg i alle avdelinger - opptil 70%! De hadde en Pilgrim-avdeling her også, og et par armbånd som de manglet i Pilgrim-butikken i Latinerkvartalet ble med herfra. ;)

Dessverre stenger de fleste butikkene i Strøget kl 16 på lørdager, Salling stenger kl 17 og Magasin kl 18, og dessverre oppdaget jeg Salling etter Magasin, med 5 minutter å gå på... :S Lommeboka var sikkert veldig lykkelig. *ler*

Etter litt hvile på hotellrommet ble det middag på kinarestaurant lørdagen. Nydelig mat til god pris!Dessverre ville ikke magen ha like mye som øynene, men jeg fikk smakt på masse fra buffetene.

Preget av mye gåing, varmen og sjokket over det som hadde skjedd hjemme i Norge ble det en tidlig kveld lørdag, vi tok det helt rolig på hotellrommet, hvor vi så en fantastisk dårlig film. (Fantastisk fordi den var morsom også!)

Vel hjemme i Norge på søndag plukket vi opp Hedda og dro hjem til min søsters far på middag. Søsteren min og kjæresten reiste tilbake til Melbourne i går, så vi hadde en koselig avskjedsmiddag med spekemat. Richard fikk smake spekeskinke, fenalår, speket reinsdyr, elgpølse og hjortepølse. ;)


Det var en koselig, og nydelig, middag i veldig godt selskap! ♥


Og shoppingbagene?

De inneholdt selvfølgelig masse til Hedda... ;)
Plint hadde masser av ting med Barbapapa, og det var ei lykkelig jente som spiste middagen sin med tallerken, kopp, glass og bestikk med disse kule figurene på i går. ;)

Snekkerbukse fra Ei sikke lej med 60% rabatt fra Magasin, nydelig tunika fra Krutter og tørkler fra Søstrene Grene til under tier'n stykket! Jeg fant også fantastiske sandaler fra Bisgaard, men dessverre kun i den størrelsen hun bruker nå, så de fikk bli igjen på Magasin....


Men det ble jo med litt til mor også... *glise* I tillegg til en sort knebukse og en blå bluse fra Container (50% på Pilgrim-butikken) ble det smykker, kopper og plaster. (Sistnevnte fra Søstrene Grene)


Plint hadde 1 for 79,- og 3 for 189,- på lattekoppene fra Greengate, og det kan jeg like siden jeg bare hadde to fra før! ;) Og med masse salg hos Pilgrim ble det intet mindre enn 6 armbånd. *glise*

Jeg ble positivt overrasket over saldoen lørdag kveld, og på flyplassen hadde vi 6 kg å gå på i håndbagasjen! Nesten så jeg ble litt skuffet. Det var jo tross alt min aller første helgetur med kun håndbagasje!! Men jeg tipper det er noen (Heidi, Bente og Hege...?) som er mektig imponert over pakkingen min??!

Helt til slutt må jeg viser hva jeg FIKK for å handle på Taxfree... en bitteliten flaske med neglelakk (valgfri farge) og det jeg trodde bare var et shotglass til storflaska, inneholdt også en liten flaske med smak...Fantastisk!


Sååååå...noen siste ord i et (som vanlig) utrolig langt innlegg: Jeg vil gjerne tilbake til Århus! (Og med så gode priser på flybilletter kan det nok skje også - vi betalte under 500,- for begge to t/r)

Ha en flott tirsdag - snart kommer det enda et reisebrev, det er jo 2 måneder siden vi var i London også!

PS: Leste du alt?? All ære til deg, og tusen takk! ♥

*forhåndspublisert innlegg*

11 kommentarer:

 1. Heihei Vibeke:)
  Takk for rettelsen inne hos meg, det er nå fikset opp i;)

  Jepp, jeg leste alt, og det høres jo ut som en FANTASTISK helg ♥ Danmark er flott!

  Jeg er som deg, også veldig glad i mat, så jeg lo litt av det du skrev om bilder og omtale om maten, hihi;)

  Masse flott dere har fått shoppet og, armbåndene var lekre!!

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Ser-og høyrest ut som ein fiiiiin tur :)
  Heldige som bur nær storflyplassen med tilgang til billege billettar!

  Min kjære er også glad i å sjå på/prøve ut matrettar. Eg syns det er "unødvendig" bruk av pengar Hehe :) vil heller shoppe for pengane :)

  Klem M <3

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg stoooort til at Maria og jeg skal dit om noen uker. Og du... det er bare å si fra når vi to skal dra vettu :o)

  SvarSlett
 4. Hei

  Ser du har kosa deg ja. SKJØNNER VELDIG GODT!!! at du vil tilbake. Elsker den byen. Virkelig en av de koseligste byene i hele verden!!

  Ha en fortsatt bra sommer.

  Anita

  SvarSlett
 5. oj så masse fint!!
  deilig å være norsk i danmark!

  klem beate

  SvarSlett
 6. Åh, herlighet så herlige bilder!
  Jeg tar alltid bilder av mat,
  gjør vi ikke alle det da? Hehe..

  Klem

  SvarSlett
 7. Århus er fabelaktig - har ikke vært p åmassiv shopping der selv - men i alle fall de to shoppingsentrene. Øverste etasjen på det ene - leker (og klær) - tror det var Salling - når heisdørene åpnet seg var det masse leker som spant rundt i taket. Jeg kjøpte en flyvende gris. Hadde gjemt den så godt at jeg ikke fant den igjen før for et par dager siden, men nå har Sen flyvende gris i taket - dritkul!

  Leste BTW alt ;) sef ;)
  Veldig lykkelig over at vi var i dine shoppingtanker ;D

  hihi, jeg har nå anskaffet noe som matcher tunikaene - fra Krutter - men det kan nok ikke brukes samtidig ;)))))

  SvarSlett
 8. Høres ut som du har hatt en super tur til Århus:)og du har fått dokumentert det veldig flott.
  Ha en riktig fin kveld.:)

  SvarSlett
 9. Takk for koselig kommentar hos meg, jeg er heldig som har omsorgsfulle folk rundt meg:)
  Neste år jeg er i Halden skal jeg ta meg en tur til Danmark, mye fint å finne der skjønner jeg:)
  Jeg leser alle dine innlegg hele veien ned:)
  Ha en fin sommer videre.
  Klem

  SvarSlett
 10. Bare håndbagasje???? Jepp, jeg er sjokka! Jeg har vel aldr i mitt liv sett noen som pakker så mye for en tur som det du gjorde på ferieturen vår i fjor!:) Dere burde jo egentlig reist med varebil, shoppingen tatt i betraktning, hehe...
  Bente

  SvarSlett
 11. Bente: Jeg vet, jeg KAN jo ikke pakke. ;) Vil bare nevne at på årets ferie hadde ikke vi med oss mest, og vi var de eneste med 2 unger! :)

  Jeg kommer meg!! :D

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails