lørdag 1. januar 2011

Året som gikk - via bloggen (juli - desember)

GODT NYTT ÅR! (hohoho, nettet kom fort tilbake!!)

Håper dere hadde en fin feiring i går. Vi koste oss med middag hos svigers før vi dra hjem med en trøtt 2-åring, og så på film resten av kvelden med en ivrig 10-åring. Ved midnatt dro mann og eldstebarnet opp på høyden her i Hernes og så på rakettene, mens jeg koste meg med Kongelig Varieté, som vanlig. En veldig koselig nyttårsaften! ♥

Andre del av årskavalkaden. Det er ikke kortere enn det forrige for å si det sånn. Jeg tipper dere ikke er overrasket. Jeg er ikke kjent for å fatte meg i korthet. Det kommer ikke til å bli et nyttårsforsett heller. *ler*

JULI

Vi begynner måneden med å male lekestua innvendig, når jeg orker. Formen er ikke helt på topp, jeg er delvis sykmeldt og kroppen klager.
Familie-wallstickers har kommet i hus og på plass på bildeveggen. Jeg kommer også med husmorråd - husmorpoeng til meg!


Den grønne benken er blitt hvit og er kommet på plass ved trappa.


Og så reiser vi på ferie til Danmark. 10 dager i København og Henne Strand, 4 voksne og 5 unger. Annenhverdagvær. Veldig mye kos, og en del krangling. *ler* Og masse mobilblogging.
Og med nett i huset ble det etterhvert ordentlige innlegg, med bilder fra bl.a. lekeplassen og København Zoo. (Hedda syntes det luktet fælt hos sjiraffene ;P)

 

Vi fikk dager med skikkelig godvær og hadde strandliv. Solbrente ble vi også. O'lykke! ;P


Siste uken i juli fikk Hedda dra på ferie til mormor og besteCarl i Moss. Mamma roter og ommøblerer, drar på Ikea for å hente møbler og unge, og rydder igjen.AUGUST

Mannen er flink og beiser trappa, mens jeg monterer møblene fra Ikea og ommøblerer på loftstua.
Vi realitetsblogger i Bloglandia og jeg viser realiteten i hele huset. Og får mye skryt - de fleste synes det er godt at vi bloggere ikke alltid har det striglet. ;)


Jeg feirer 100.000 unike besøkende på bloggen og får endelig opp fatet jeg til fikk bursdagen min året før. Fatet er smuglet hjem til meg fra Kreta ♥. Jeg oppdager The Home Show på BBC og jeg viser en sniktitt inn på rommet som forrsaket all omgjøringen i huset. ;) (Og den sniktitten er vel alt dere har fått, når jeg tenker meg om ;P)


Siste rest av utvendig panel kommer på plass, huset vårt er blitt hvitt! Det samme er lekestua. Hvit innvendig med blå og røde detaljer, og helt hvitt utvendig. Mannen har stått på noen dager, da formen min har vært laber. Takk til mannen som gjør ferdig sin kones prosjeketer! ♥ Og mens jeg tar bilder av lekestua bader Hedda i sklia.....


Innen høsten slår til for fullt får vi opp takrennene (som ikke var med i budsjettet *dumtogdyrtåglemme*), sorte renner og hvite nedløp som vi er veldig fornøyd med. I tillegg viser jeg frem trauene jeg har fått i hus - disse kan brukes til så mye!Slutten av måneden går med til forberedelser til ny sesong med POMPdeLUX, og jeg er på messen på Lillestrøm og forelsker meg i Marius-kjolen fra Ugly Children Clothing.

SEPTEMBER

I september blogger jeg mye - hele 32 innlegg!
Heddas rom blir publisert på Go'boken sine sider, og det må jeg jo blogge om - og det får meg til å vaske rommet hennes og blogge det. Igjen. ;P


NIB har soveromsutfordring og jeg viser frem senga vår. Igjen. *ler* I tillegg blogger jeg hele soverommet vårt. Igjen. Jeg skriver et veldig langt innlegg om sykdommen Fibromyalgi da jeg blir 100% sykmeldt på nytt og skal til ny utredning hos spesialister, og jeg får 40 utrolige og støttende kommentarer som respons. Jeg fikk tårer i øynene av hver av de - tusen, tusen takk!!


Jeg viser frem Henriettes flotte kjøkken - og det som mangler på vårt kjøkken..... *ler* Skapet på Heddas rom blir blogget på norsk og engelsk fordi jeg starter opp OppussingsOnsdag, hvor dere lesere bidrar med deres oppussingsprosjekter. (Engelsk fordi jeg har fått idéen fra en amerikansk blogger - og jeg har spurt om lov til å gjøre det!) Dette har vært en kjempesuksess, hver uke er det gode bidrag og mange inspirerte kommentarer!


Jeg impulskjøper en flott slagbenk - som bare blir flottere med litt jobb og jeg blogger utenfra i flott høstvær. Se så flink mannen min har vært - trappa er ferdigbeiset!Jeg viser frem vår aller største FØR/ETTER - nemlig hele huset utvendig.
OKTOBER

Oktober begynner med en utfordring om å vise kontraster og følges opp med en utfordring fra NIB om å vise våre beste loppe-funn.


Slagbenken er ferdig og på plass, og den blir selvfølgelig vist frem. Gjesterommet blir blogget da jeg venter gjester til en "forsinket" feiring av 30-årsdagen min, 4 dager før 31-årsdagen. ;)


Etter besøk fra Moss og venninner som leser bloggen viser jeg frem stua fra alle vinkler - for å vise hvordan det virkelig er. Jeg får kommentarer fra dere lesere også om at "åh, var det sånn det var!", så det var vellykket. Jeg får en haug med Norgesglass og prøver å utfordre andre til også å vise hva de bruker sine til. :)


Årets bursdagsgave til meg selv er en tur til Narvik og Vesterålen. Jeg drar nemlig på bloggecamp for å besøke Monica og Victoria, og reiser innom Christine på veien. Det er full klaff; vi skravler, ler og shopper oss gjennom helgen. ♥ Og sitter igjen med en kjempefølelse av gode vennskap. Noe av det smarteste jeg har gjort!!
Oldefarkoppen ble kjøpt i Svolvær og ble gitt bort da Heddas oldefar ble 90 år i desember. På vei hjem fra Henningsvær så jeg i øyekroken en dør i "veikanten". Jeg kan virkelig ikke huske sist jeg har ledd så mye, dette var ubeskrivelig og måtte selvsagt få en plass i kavalkaden. ;)

I begynnelsen av oktober skriver jeg et veldig langt innlegg om hvordan det gikk på utredningen på Ottestad, og får igjen flotte tilbakemeldinger. Dere er så flotte! :) Jeg blir søkt til Grande rehabilitering og forbereder meg på å være borte fra familien. Jeg får senere vite at januar er min måned, da skal jeg på "anstalt". ;)


NOVEMBER

Jeg begynner november med å utfordre Monica til å vise det flotte kjøkkenet hennes, da hun ikke har blogget det før, før jeg ble med på NIB-utfordringen om å vise frem sofakroken vår. (Hurra for at vi skal tilbake til det blå i morgen!!)


Jeg viser frem et par Finn-funn; en flott trykkeriskuff og en gammel kjøkkenhylle. Jeg liker Finn.no!


Jeg kaster ovnen ut i stua og ommøblerer kjøkkenet. Igjen. Og nå tror jeg faktisk at jeg er fornøyd. *ler* Vindusveggen på kjøkkenet er blitt gjort ferdig av svigerfar, og jeg får vinduskarm og hengt opp kulene jeg kjøpte i Henningsvær.


Jeg blogger et av mine favoritthus etter et besøk der og etter jeg har vært på "julebord" med POMPdeLUX-jentene i hovedstaden pynter vi til advent. Det lyseblå må vike for det lilla - vi koser oss!DESEMBER

I desember pynter vi (!) til jul, julekalendere kommer på plass og trappa pyntes med litt rødt.


Det er kaldt i Hernes i desember og vi har lite snø (i forhold til hva vi er vant til), men vi har vakre dager, enten med sol eller skyer. Fine bilder blir det også! Vi er mye inne og når vi har feiret Lucia bytter vi ut lillafargen med den røde julefargen.
Jeg er med på en svibelutfordring og viser frem alle sviblene som er kommet i hus, og så viser jeg frem den røde julepynten, som ikke er så tradisjonelt "gammelfarnissete". Jeg forteller dere at jeg skal på Grande 5.januar og at jeg kommer hjem til ny jobb som kjøkkenselger hos Norema. En jobb jeg hadde tidligere (ikke hos Norema) og som jeg har savnet masse!


Julaften og romjula kommer, vi har besøk både julaften og 1.dag - og jeg lager islykter til å ha på trappa. Dessverre er det -25 og lysene vil ikke brenne så lenge, bare halvparten av gjestene får lysende velkomst. Da gjestene er reist går spisestuebordet tilbake til det vanlige (i jula).


Nå er vi kommet til 2011, for oss er jula over og julepynten er på vei opp på boden. I morgen avslutter vi ferien med er vennepar på kveldsmat. Så begynner hverdagen, hvor bl.a. jeg reiser "på anstalt" på onsdag og mannen skal være alenepappa i ukedagene.
Det blir et spennende år for oss - vi gleder oss!


Takk til alle dere som leser bloggen min, og en spesiell takk til alle dere som legger igjen et tegn på at dere har vært her. Blandt nyttårsforsettene mine er det at jeg skal bli enda flinkere til akkurat det selv!

Stor, takknemlig klem,

12 kommentarer:

 1. Flott årskavalkade :)

  Er det lov å spørre hvor du har kjøpt det kjøkkenskapet du flyttet fra veggen til gulvet?

  SvarSlett
 2. Hei! :) Jeg er ny leser, og ramlet innom deg da jeg i det siste har vært veeeeldig opptatt av interiør, og spesielt det å fornye gamle møbler! Jeg liker veldig godt Onsdagene dine, og denne årskavalkaden var kjempefin! :)

  Jeg har linket til deg på min blogg, rett og slett for å klare å holde meg oppdatert på oppdateringene dine. Håper det er ok! :)

  Godt nyttår!

  Mvh Sandra

  SvarSlett
 3. Fantastisk!!!!!
  Jeg har sittet i ikke mindre enn 6 timer med et års-innlegg nå, phew! for en jobb!!;) Men jeg mimret og humret godt da jeg kom til november! ;)

  Du fikk jo til navbar i superfart, flinkisen min;)) <3

  *savnerdegklem*

  SvarSlett
 4. Så flott årskavalkade, Vibeke!! Mange flotte bilder:)

  Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!!

  STØRSTE klemmen
  ANETTE:)

  SvarSlett
 5. GODT NYTT ÅR !!

  Hei på deg :) for ei flott årskavalkavde Vibeke:):)

  Ønsker deg lykke til med oppholdet og så håper jeg at du får bra nytte av det.

  Gleder meg til å følge deg videre inn i 2011.

  Klem fra Evelyn

  SvarSlett
 6. Veldig koslig innlegg:)

  Har et spørsmål; Hvor har du fått tak i veggordet: Familie?

  Riktig godt nyttår
  Klem

  SvarSlett
 7. Kjempefin årskavalkade, jeg har bare fulgt deg noen måneder. Venter spent på hvordan "anstalten" er:o)
  Har selv fibromyalgi så jeg prøver alltid å søke etter info om dette. En ting har jeg i alle fall lært og det er at man må holde seg på beina, det nytter ikke å legge seg på sofaen.
  Håper du får ett nyttig opphold og ønsker deg ett riktig godt nyttår!
  Klem

  SvarSlett
 8. Så fiiiiint det ble her!! Du fikk til å justere bredden;))

  Jeg lager montasjer i Photoscape, ganske enkelt igrunn, tar ikke lang tid heller;) Tror det går an i Picasa også;) Og helt sikkert Photoshop, men det kan jeg ikke;)

  SvarSlett
 9. Og psssst; gleder meg til ny header!

  Love ya!

  SvarSlett
 10. Flott kavalkade og nydelige bilder;)
  Oppsummerer året kjempefint ♥
  Gleder meg til og følge bloggen din videre i 2011;)

  Nyt Søndagen!

  Klem Line

  SvarSlett
 11. Nydelig hjem du har! Godt nytt år til deg, gleder meg til å følge deg videre i 2011, her er det masse inspirasjon å hente :)

  Klem Tina

  SvarSlett
 12. Takk for kavalkaden! Gøy å se og lese. Og ikke minst FOR EN FORANDRING på huset. FLOTT!!! Og heldigen.. Jeg også vil! Men bonden er ikke like enig. Forbaska og!!

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails