tirsdag 22. mars 2011

Rehabilitering

Det begynner å nærme seg to måneder siden jeg kom hjem fra Grande, og med det kanskje på tide å skrive litt om oppholdet. Vet det er flere som er nysgjerrig på hvordan det var. I dag reiser min mor på et lignende opphold på Cato-senteret i Son, så det er absolutt på sin plass med et innlegg om mitt opphold nå! (Mamma har også fibromyalgi, og burde vært på et slikt opphold for lenge siden!)

Jeg gruet meg fælt til å reise. Ikke til å komme til Grande, men til å reise hjemmefra. Dagen før avreise fikk jeg lunsjbesøk, ei venninne som allerede har vært der. Og det hjalp stort! Med avbrekk i helgene, går jo faktisk 4 uker fort! (Det var jo også en lettelse at oppholdet bare var på 4 uker, ikke 6 som jeg trodde først.)

Ankomstdagen var det fellesmøte med kursledere, fysioterapeuter og ergoterapeut. Deretter var det mest venting... Onsdag 5.januar var en lang dag. Og en spent dag.... Mange timer ble tilbragt på det tildelte pikerommet i 3. etasje.

Jeg tok aldri noe bilde av rommet, mye fordi rommet ikke var noe å ta bilde av. En seng, en stol, en skrivepult og et skap, og en pitteliiiiiten TV. ;) Grande er gammelt og bærer preg av det! Rommet var akkurat passe stort, og jeg hadde god plass på badet. Naboen min hadde den beste utsikten fra do (!), mens jeg hadde den på soverommet!


Vi var en gruppe på 8 personer; meg på 31 og nestemann på 48... Stort sprang, men det gikk overraskende bra - jeg ble godt tatt vare på av de andre. ;) De lærte meg (!) å drikke kirsebærlikør, og vi lo masse! Både på grunn av likør, men også fordi vi hadde mye moro sammen - som da vi prøvde oss med rullatorer; man blir jo helt kake av behandlinger, trening og prat... ;)


(Dårlig mobilactionbilde, men det kan hende objektet er glad for - og det er grunnen til at det fikk bli med ;) )


Det er rart hvordan man kommer innpå hverandre så raskt i en slik setting, jeg kan absolutt forholde meg til de enellerannen sa på Farmen i helga; om at dager er som måneder i forhold til det å bli kjent. Vi pratet jo masse; i bassenget om morgenen, til frokost, kaffepausen, middagstid, under trening, til kveldsmaten og utover kvelden.... Heldig var den ene mannen på gruppa, som hadde reist fra samboer og byttet til seg 7 andre damer i steden. *ler*

For sosiale var vi! Jeg hadde (en pitteliiiiten) TV på rommet, leide for 15 kr døgnet, men ofte så vi på TV i stua, mens vi skravlet, strikket, nippet til noe godt i glasset og lo godt av at vi måtte på Tyrili etter endt opphold på Grande. *ler* Vel, én flaske på 8 personer et par ganger i uka gjorde bare godt, så vi koste oss! ;)


Dagen før vi reiste hjem hadde vi pølsefest i "vinterhagen" - jeg hadde med vin (min tur) og vi spiste svidde pølser, mens skravla gikk. En oppgave fikk vi også, vi skulle skrive ETT ord som beskrev personen til høyre for oss, og deretter skulle noen annen lese lappen høyt. En veldig hyggelig stund. :D Og lappen min? Den ligger i almanakken, med ordet "LIVLIG" på. ♥

Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med opplevelsen ved å være på et slikt sted, jeg har lært masse om meg selv og kroppen min, og jeg vil anbefale alle som får muligheten til å gripe den!

På torsdag vil jeg blogge litt mer fra Grande, har da mer å vise frem, men kan ikke ta alt på en gang. ;)


♥ Masse, masse lykke til i dag mamma! ♥

Vibeke :)

* Forhåndspublisert innlegg*

8 kommentarer:

 1. Hyggelig å lese om ditt opphold på Grande. Jeg kom selv hjem fra et 4 ukers attføringsopphold for 3 uker siden, og kjenner meg igjen i beskrivelsene dine.

  Savner folkene der oppe noe fryktelig fremdeles jeg!
  Det var så godt å være sammen med andre som slet ,ed samme helseproblemer, og forstod ....

  Jeg har mange gode venner som støtter meg her hjemme også, men de er jo "friske" og gjør så godt de ken med å sette seg inn i min situasjon.

  Nå gjelder det å ta vare på alt en har lært å sette alt ut i livet i sin egen hverdag.
  Jeg opplever det som vanskelig.
  Hva med deg?

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 2. Så flott å lese om oppholdet ditt. Høres ut som om du har hatt det fint og hatt utbytte av det. Spørs om jeg skal prøve å få noe selv etterhvert :D
  ha en fin kveld
  /myr

  SvarSlett
 3. Hei!

  Koselig bilder! Det ser ut til at du har hatt et fint opphold, måtte din mor være like heldig.

  Jeg har hatt 4 opphold på rehabilitering på Hauglandsenteret i S & F, hvor det lengste var på 3 uker. Jeg hadde det veldig fint og ble kjent med mange kjekke mennesker, men vi var ikke så heldig at vi fikk noe godt i glasset. Det var nok nulltoleranse for god drikke der oppe, men så var det jo tross alt i S & F. Jaja, det viktigste er jo at oppholdet hjelper og det gjorde det for meg. Legen hadde troen på meg og fikk meg tilbake i 100 % stilling..

  Ha en fin kveld!!

  Klem

  SvarSlett
 4. Masse lykke til Vibeke!!!
  Har forresten en award til deg inne hos meg:)

  Klemmer fra Hege

  SvarSlett
 5. Så flott, det gjør noe med en å være sammen over tid med mennesker i samme situasjon! Jeg var på Jeløya for fire år siden, og vi fire som var på "gruppe" holder fortsatt sammen- har hatt oss en hyttetur el fest sammen årlig siden:)

  SvarSlett
 6. Så flott og lese om oppholdet ditt Vibeke;)
  Høres ut for at dere var en fin gjeng...♥
  Og det er jo så topp at du nå har kommet deg ut i jobb og at du trives med det!

  Lykke til til mamma'n din og ♥

  Klem Line

  SvarSlett
 7. Så koselig å lese litt om hvordan du hadde det på Grande :)
  Ja, det er helt sprøtt hvor fort man blir kjent på et sånn sted , iallefall med noen. >Jeg fik meg en venninne for livet virker det som og vi har tett kontakt ennå og er SÅ på bølgelengde. Kjennes som vi har kjent hverandre hele livet.
  Har tatt meg en videring av hvordan livet mitt har blitt etter oppholdet på Cato senteret (så artig at mamman din er der nå, håper hun får et like bra opphold som meg)og har kommet frem til at det har betyd masse. Jeg har kommet igang med trening og er mer bevist på hva dagen min går til. Kan nok bli ennå flinkere der, men er på vei.
  Hadde noen sakt at jeg kunne dra dit i morgen hadde jeg pakket sekken med en gang ;)

  Gleder meg til å lese mer på tordag.

  Ha en fin uke.

  Klem fra Nina :)

  SvarSlett
 8. Er jo votre og vintre siden jeg har gitt lyd fra meg nå...;P
  Så koselig å lese om oppholdet ditt;) Artige bilder!

  Love ya!
  Klem.

  SvarSlett

Bloggurat

Bloggurat
Related Posts with Thumbnails